Natrol Cinnamon extract tablete

Natrol Cinnamon extract tablete

Natrol® Cinnamon extract sadrži u vodi topive polifenole iz cimeta. 

C008921
13,90 €

Kupnjom ovog proizvoda možete dobiti 1 bod bodova. Vaša košarica će sadržavati 1 bod koji se mogu pretvoriti u kupon vrijedan 0,20 €.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Natrol® Cinnamon extract sadrži u vodi topive polifenole iz cimeta. Svojstvo cimeta na kojem se obavlja najviše istraživanja povezano je s mehanizmima djelovanja na regulaciju metabolizma glukoze. Tri u vodi topiva polifenol polimera iz cimeta pokazuju povoljnu biološku aktivnost višestruko pospješujući metabolizam glukoze povezan s inzulinom. Istraživanja provedena na Iowa State University pokazala su izrazitu aktivnost polifenolnih polimera u cimetu na receptore odgovorne za staničnu reakciju na inzulin. Često se uzima zajedno s alfa lipoičnom kiselinom.

Cimet je mirodija dobivena iz kore drveta roda Cinnamomum. Poznato je preko 300 vrsta rasprostranjenih u tropskom i sutropskom pojasu Sjeverne, Centralne i Južne Amerike, Azije, Oceanije i Australije. Generalno su na tržištu kao začin dostupni cejlonski cimet i kasia.  Kasia je bolje istražena u smislu povezanosti s razinom glukoze u krvi.

- u vodi topivi Cinamomum cassia ekstrakt

- 100% vegetarijanski

Cimet sadrži kumarin. Konzumacija kumarina u dužem vremenskom periodu može imati ozbiljene posljedice po zdravlje osjetljivih osoba i izazvati oštećenja jetre i bubrega. U Njemačkoj su upozorenja o potencijalno štetnom djelovanju cimeta roda kasija, zbog većeg sadržaja kumarina, obavezna.

Problem s uzimanjem cimeta kao začina je činjenica da se u mastima topive komponente mogu zadržavati i gomilati u organizmu. Za zdravlje potencijalno korisne tvari iz cimeta topive su u vodi, tako da ekstrakt u vodi topivih komponenti ne predstavlja problem.

Ne sadrži: mlijeko, jaja, ribu, školjkaše, orašaste plodove, pšenicu, soju, gluten, kvasce, umjetne boje i arome, pridodane šećere, škrob i konzervanse.

Sadrži u dnevnoj dozi (dvije tablete): %P.U.

Kalcij (iz dibazičnog kalcij fosfata) 60 mg 8%

Cinmet (Cinnamomum cassia), ekstrakt, kora 1.000 mg *

Sastav: ekstrakt cimeta, zgušnjivači: celuloza, celulozna guma, tvari za sprječavanje zgrudnjavanja: silicijev dioksid; magnezijev stearat; tvar protiv zgrušavanja: stearinska kiselina; dikalcij fosfat, emulgator: metilirana celuloza, glicerin, sredstvo za postizanje klizavosti: karnauba vosak

Uporaba: Uzmite 2 tablete, jednom dnevno, uz obrok

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Veličina: 80 tableta (500 mg)

Registracija
Dodatak prehrani
Količina
80
Jedinica mjere
komad
Oblik - oralni preparati
Tablete
Pogodno za
Odrasli
Sadrži biljke
Cimet (Cinnamomum verum, C. zeylanicum)
Sadrži minerale i mikroelemente
Kalcij
Posebni atributi
Bez bojila
Bez glutena
Bez jaja
Bez konzervansa
Bez mlijeka
Bez soje
Bez umjetnih okusa
Bez zaslađivača
Pogodno za vegetarijance
Da
Napomena
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života!
Čuvati izvan dosega djece.
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu