Sinomarin Allergy Relief sprej

Sinomarin Allergy Relief sprej

Prirodan sprej koji ublažava nazalne simptome vezane uz sezonske ili kronične alergije kao što su začepljen nos, curenje iz nosa, kihanje i lokalna iritacija.
C043232
9,15 €

Nema bodova vjernosti za ovaj proizvod.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Sinomarin Plus Algae Allergy Relief s Algomer kompleksom je 100 % prirodni sprej koji ublažava nazalne simptome povezane sa sezonskim ili kroničnim alergijama. Njegov jedinstveni sastav, s prijavljenom patentnom zaštitom, povezuje prirodno dekongestivno djelovanje (učinak osmoze) hipertonične morske vode (2,3% otopina NaCl-a) s dobro dokumentiranim svojstvima, korisnim djelovanjem na sluznicu nosa, ekstrakata morskih algi sadržanih u Algomer kompleksu, uz dodatak dekspantenola. Sinomarin Allergy Relief čisti šupljine nosa, pomaže ukloniti alergene (mehaničko djelovanje) koji mogu pogoršati simptome alergijskog rinitisa.

Morska voda korištena za Sinomarin® Allergy Relief prikupljena je iz zaljeva Cancale, uz obalu Bretanje u Francuskoj. Područje je poznato po otvorenom moru i jakim plimnim strujama čime se dobiva morska voda zajamčene kvalitete bogata mineralnim solima i elementima u tragovima. Kakvoća morske vode kontinuirano se prati od strane francuskog istraživačkog instituta za eksploataciju mora (IFREMER) pod pokroviteljstvom francuske vlade.

Algomer kompleks je jedinstvena kombinacija 100 % prirodnih sastojaka ekstrahiranih iz morskih algi, Undaria pinnatifida i Spirulina platensis. Obje alge se odavno koriste u orijentalnoj medicini za promicanje zdravlja i liječenje brojnih stanja, a dio su prehrane dalekog istoka. Formuliran posebno za primjenu u nosu, Algomer™ kompleks se sastoji od mješavine prirodnih sastojaka algi, fikocijanina i niza kompleksa polisaharida uključujući fukoidane. Ovi sastojci stvaraju zaštitni sloj koji ograđuje, hvata i sprječava kontakt i/ili ulazak vanjskih štetnih tvari (npr. alergena, onečišćenja, virusa, bakterija i dr.) na sluznicu nosa, pomaže smanjenje simptoma alergijskog rinitisa i jača prirodnu funkciju. Undaria pinnatifida i Spirulina platensis se skupljaju u najčišćim vodama Patagonije u Argentini, odnosno, Bretanje u Francuskoj i certificiranog su organskog podrijetla. Dekspantenol –također poznat kao provitamin B5– je 100 % prirodni sastojak poznat po svom umirujućem svojstvu i svojstvu vlaženja. Ublažava svrbež i lokalni nadražaj, vlaži sluznicu nosa. Sinomarin Allergy Relief se može koristiti sam, kao prirodna alternativa lijekovima za liječenje alergija (lokalni kortikosteroidi, antihistaminici) ili u kombinaciji s njima kako bi se poboljšala njihova učinkovitost.

Svojstva:

- Ublažava simptome alergijskog rinitisa uključujući začepljenje nosa (nazalnu kongestiju), tlak u sinusima, curenje iz nosa i kihanje.

- Ublažava lokalnu nadraženost i umiruje sluznicu nosa.

- Čisti šupljine nosa uklanjajući alergene.

- Vlaži sluznicu nosa, ublažava suhoću nosa.

- Pomaže prirodni oporavak sluznice nosa.

Sinomarin Allergy Relief se preporuča za:

- Prirodno ublažavanje nazalnih simptoma povezanih sa sezonskim (npr. peludna groznica) ili kroničnim alergijama kao što su začepljen nos, tlak u sinusima, curenje iz nosa, kihanje, svrbež nosa, lokalna nadraženost.

- Uklanjanje nakupljene sluzi i u sluzi nakupljenih alergena (mehaničko djelovanje) koji mogu pogoršati simptome alergijskog rinitisa.

- Primjenu u slučajevima kada su lijekovi za liječenje alergija kontraindicirani.

- Poboljšanje učinkovitosti propisanih lijekova za liječenje alergija.

Sastav: Morska voda (odgovara 2,3 % - tnoj otopini NaCl-a), pročišćena voda, Algomer kompleks (ekstrakti Undaria pinnatifida i Spirulina platensis), dekspantenol.

Uporaba: Ispušite nos da bi se uklonila sluz prije primjene Sinomarin Allergy Relief. Uklonite zaštitni zatvarač. Držite spremnik uspravno i pritisnite nekoliko puta kako bi se aktivirala pumpica raspršivača. Nagnite glavu lagano prema naprijed iznad umivaonika i okrenite u desno. Nježno stavite aplikator u lijevu nosnicu, paralelno sa septumom nosa (nosna pregrada) i čvrsto pritisnite. Okrenite glavu na suprotnu stranu i ponovite primjenu u drugu nosnicu. Izvadite aplikator iz nosnice, vratite glavu u uspravan položaj, pustite da otopina djeluje nekoliko sekundi, a zatim ispušite nos. Ponovite postupak ako je potrebno. Aplikator dobro operite u toploj vodi i osušite nakon svake uporabe.

Preporučena doza:

Za odrasle i djecu stariju od 6 godina. Primjena kako je navedeno dolje ili prema uputi liječnika. Može se koristiti bez prekida do 30 dana.

6-12 godina: uštrcati 1 do 2 puta u svaku nosnicu do 3 puta dnevno.

>12 godina: uštrcati 2 do 4 puta u svaku nosnicu do 5 puta dnevno.

Mjere opreza: Samo za primjenu u nos. Isti nazalni aplikator ne koristiti za primjenu u više osoba. Ne koristiti nakon isteka roka valjanosti. Čuvati izvan dohvata djece. Ne koristiti u slučaju osjetljivosti ili alergije na neki od sastojaka.

Napomena: moguće je osjetiti blagu i privremenu nadraženost na početku primjene.

Veličina: 30 ml

Registracija
Medicinski proizvod
Količina
30
Oblik
Sprej
Mjesto primjene
Nos
Pogodno za
Odrasli
Stariji
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu