Pregledavanjem, korištenjem sadržaja i kupovinom na web stranici mojaljekarna.hr posjetitelj pristaje na uvjete korištenja.

Web stranica www.mojaljekarna.hr i pripadajuća internet ljekarna (web ljekarna, online ljekarna) u vlasništvu su Zdravstvene ustanove Ljekarna Coner. Zdravstvena ustanova Ljekarna Coner je dalje u uvjetima korištenja Prodavatelj, a korisnik stranica www.mojaljekarna.hr je Kupac.

Prodavatelj: 

Zdravstvena ustanova Ljekarna Coner Bjelovar

Adresa: T. G. Masaryka 9, 43000 Bjelovar, Hrvatska

Telefon: 043/638 094

E-mail: ljekarna@coner.hr

OIB: 93400501198

IBAN: HR2424020061100006077

Prodajno mjesto: Ljekarna 3, Prilaz Andrije Hebranga 8a, 43000 Bjelovar, Hrvatska

Zdravstvena ustanova Ljekarna Coner Bjelovar - upisano u registar Trgovačkog suda u Bjelovaru pod brojem: MBS 010026398

Temeljni kapital 1.211.000,00 kn uplaćen u cjelosti.

Ravnatelj: Ankica Coner, mag. pharm.

Kupac: 

Prije izvršenja kupovine na www.mojaljekarna.hr Kupac, odnosno svaka fizička ili pravna osoba koja kupuje proizvode, izjavljuje da se slaže s uvjetima korištenja i bezuvjetno ih prihvaća. Kupac potvrđuje da je upoznat da narudžba proizvoda uključuje plaćanje cijene proizvoda i troška dostave gdje je to primjenjivo te da je obaviješten o uvjetima, rokovima i postupku izvršavanja prava jednostrani raskid ugovora. Kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca. U suprotonom, Prodavatelj ima pravo uskratiti pružanje svojih usluga i prodaju proizvoda. Kupac potvrđuje da je pročitao, razumio i prihvatio prava zaštite privatnosti. 

Narudžbe u web trgovini Ljekarne Coner mogu napraviti samo punoljetne osobe.

Odricanje od odgovornosti:

Web stranica mojaljekarna.hr nije zamjena za liječnički pregled niti ljekarničke konzultacije. Informacije na stranici mojaljekarna.hr ne smiju služiti za postavljanje dijagnoze. Ukoliko posumnjate na određene simptome dogovorite liječnički pregled kod Vašeg liječnika. Ako imate bilo kakve nedoumice oko izbora proizvoda za samoliječenje, opravdanosti ili načina korištenja pojedinog proizvoda posavjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom. 
Ukoliko ste trudni ili dojite ili koristite neke lijekove, prije izbora preparata za samoliječenje savjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom.

Ukoliko postoje web poveznice koje sa stranice www.mojaljekarna.hr vode na drugu stranicu, ta stranica nije u vlasništvu Ljekarne Coner www.mojaljekarna.hr i Prodavatelj nije odgovoran za sadržaj na tim stranicama niti se na njih ne odnose ovi Uvjeti korištenja.

Korištenjem web stranice www.mojaljekarna.hr Kupac je suglasan da www.mojaljekarna.hr niti Zdravstvena ustanova Ljekarna Coner neće biti odgovorna ni za kakvu izravnu ili neizravnu, materijalnu ili nematerijalnu štetu nastalu interpretiranjem informacija sa stranice www.mojaljekarna.hr ili odabirom proizvoda iz internet ljekarne.

Zdravstvena ustanova zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave izmijeniti navedeni sadržaj Uvjeta korištenja i/ili Izjave o privatnosti podataka ukoliko to smatra potrebnim. Kupac prihvaća te izmjene nastavkom korištenja web stranice www.mojaljekarna.hr. 

Kupac je za zaštitu zaporki osobno odgovoran. Prodavatelj nije odgovoran za bilo kakav gubitak podataka niti bilo kakvu štetu na elektroničkim uređajima Kupca do kojih može doći zbog razloga na koje Prodavatelj ne može utjecati poput prekida prijenosa informacija na Internetu. Kupac prihvaća činjenicu da pristup web stranici www.mojaljekarna.hr ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili u potpunosti isključen.

Prodavatelj zadržava pravo ukinuti korisničke račune Kupaca i/ili odbiti pružiti svoje usluge u slučaju ponašanja koje je Prodavatelj diskrecijski ocjenio neprihvatljivim, odnosno ukoliko je došlo do nepoštivanja navedenih Uvjeta korištenja.

Informacije o proizvodima:

Informacije o proizvodima ponuđenim na www.mojaljekarna.hr su preuzete s deklaracija pojedinog proizvoda, unutarnjih uputa proizvoda ili su preuzete iz materijala (brošura, letaka, web stranica) koje je uredio proizvođač, uvoznik ili dobavljač pojedinog proizvoda. Fotografije su preuzete od proizvođača odnosno dobavljača i ne moraju nužno biti identične. Nastojimo pružiti što točnije i detaljnije informacije o pojedinom proizvodu. Prodavatelj zadržava pravo pogreške u opisu ili fotografiji pojedinog proizvoda. Zdravstvena ustanova Ljekarna Coner zadržava pravo izmjene informacija (uključujući cijene artikala i akcijske ponude) na stranicama bez prethodne najave.

Prije kupovine proizvoda, osobito dermokozmetike, medicinskih proizvoda i dodataka prehrani, preporučamo Vam da se savjetujete s ljekarnikom. Savjetovati se možete telefonski u radnom vremenu ljekarne (pon-pet 7-20 h, sub 8-13 h) na 043/ 638 094 ili elektronskom poštom na ljekarna@coner.hr.

Mišljenja izražena u recenziji proizvoda su mišljenja korisnika www.mojaljekarna.hr i ne moraju se podudarati s mišljenjima zaposlenika Zdravstvene ustanove Ljekarna Coner.

Prema važećem zakonu u Hrvatskoj se putem interneta ne smiju prodavati lijekovi. 

Zdravstvena ustanova Ljekarna Coner je prijavila prodaju medicinskih proizvoda na daljinu putem interneta Hrvatskoj agenciji za lijekove i medicinske proizvode: www.halmed.hr, Ksaverska cesta 4, 10000 Zagreb.

Sve cijene su izražene u HRK. PDV je uključen u cijenu.

Kako bismo stigli do ponoći obraditi sve narudžbe, dnevne popuste gasimo u 23:45. Ukoliko nije drugačije navedeno, popusti na određene brandove se ne odnose na promo i duo pakiranja. 

Jamstvo i servisni uvjeti: 

Ukoliko određeni artikal ima jamstvo ili podliježe servisnim uvjetima, to će biti naglašeno u opisu tog artikla. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun za vrijeme trajanja jamstvenog roka. Samo uz predočenje računa i jamstvenog lista Kupac može ostvariti svoja prava.

Odgovornost za materijalne nedostatke:

Sukladno  odredbama Zakona o obveznim odnosima (članci 400-422) Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na Kupca kao i  za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na Kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. O postojanju materijalnog nedostatka na kupljenom proizvodu Kupac je dužan odmah obavijestiti Prodavatelja, a najkasnije u roku od 2 mjeseca. Prodavatelj ne odgovara za nedostatke proizvoda koji se pojave na proizvodu nakon proteklog roka dvije godine od kupnje proizvoda.

UPUTE ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA:

1. Računanje roka za jednostrani raskid ugovora

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi u nastavku ili u elektroničkom obliku na sljedećoj poveznici: Obrazac za jednostrani raskid ugovora (link)

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

2. Povrat uplaćenog iznosa

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

3. Povrat robe

Robu vratite ili je predajte nama bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

4. Troškovi povrata robe

Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

5. Odgovornost Kupca za umanjenje vrijednosti robe

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Primjerak obrasca o jednostranom raskidu:

1. Ime, prezime i adresa potrošača _____________________________

2. Prima: Zdravstvena Ustanova Ljekarna Coner, Prilaz Andrije Hebranga 8a, 43000 Bjelovar, tel. 043/638094, email: info@mojaljekarna.hr

3. Ja _____________________ ovim izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o prodaji sljedeće robe_____________________________________, naručene/primljene dana _________________.

– potpis potrošača (samo ako se ovaj obrazac ispunjava na papiru),

– datum.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora (link)

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Podnošenje prigovora: 

Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/2014), Kupac može poslati putem pošte ili elektroničke pošte ili u poslovnim prostorijama/trgovinama Prodavatelja na adresi Prilaz Andrije Hebranga 8a, Bjelovar. Ukoliko se prigovor podnosi u poslovnim prostorijama/trgovinama, Prodavatelj je dužan odmah pisanim putem ovjeriti njegov primitak.

Podaci potrebni za podnošenje prigovora:

1) poštom na adresu:

Zdravstvena Ustanova Ljekarna Coner

Prilaz Andrije Hebranga 8a

43000 Bjelovar

 2) e-mailom na e-mail adresu: info@mojaljekarna.hr


Kako bi Prodavatelj sukladno članku 10. stavku 5. Zakona o zaštiti potrošača potvrdio primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorio, Kupac treba navesti točne podatke za primitak istoga.

Odgovor na prigovor Kupca Prodavatelj će u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača dati u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora. U suprotnom se Kupac može obratiti Državnom inspektoratu ili Udruzi za zaštitu potrošača.

 Sporovi vezani uz online kupovinu u EU mogu se rješavati i putem ODR (Online Dispute Resolution) platforme kojoj možete pristupiti ovdje. 

Zaštita osobnih podataka: 

Zdravstvena ustanova Ljekarna Coner se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza - prvenstveno za obrađivanje narudžbi i odgovaranje na Vaše upite. Zdravstvena ustanova Ljekarna Coner informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Zdravstvene ustanove Ljekarne Coner i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.