MieloGuard kapsule

MieloGuard kapsule

Mieloguard je dodatak prehrani koji podržava normalnu funkciju perifernog živčanog sustava i pruža olakšanje kod žmarаcа i utrnulih ruku i nogu. Dizajnirana s pažnjom za vaša križa, leđa i udove, svaka kapsula sadrži optimalnu kombinaciju 7 osnovnih hranjivih sastojaka kako bi se popravio oštećeni neuron.

C048198
21,48 €
(0.71583333333333€ za 1 CAPS) |

Kupnjom ovog proizvoda možete dobiti 2 bod bodova. Vaša košarica će sadržavati 2 bodova koji se mogu pretvoriti u kupon vrijedan 0,40 €.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Da bi tijelo pokrenulo vlastite mehanizme oporavka, trebaju mu određene hranjive tvari. Mieloguard pruža tijelu pravu kombinaciju 6 bitnih hranjivih sastojaka, koji pomažu u izgradnji mijelinske ovojnice i, prema tome, obnavljanju oštećene neurone:

Uridin monofosfat:

Sudjeluje u sintezi nukleinskih kiselina;

Sudjeluje u izgradnji staničnih membrana;

Izrađuje dendrite, koji podržavaju sinaptičku funkciju;

Stimulira stvaranje mijelina (što je izolacija aksona);

Podržava i ubrzava neuromuskularnu regeneraciju i zaustavlja prolazak boli.

Uridin je prisutan u mnogim namirnicama, ali nije bioraspoloživ zbog činjenice da se gotovo u potpunosti razgrađuje u jetri i gastrointestinalnom traktu.

Folna kiselina

Folna kiselina, koja se naziva i vitamin B9, jedan je od najvažnijih vitamina za zdravlje.

Sudjeluje u velikom broju enzima.

Sudjeluje u sintezi DNK i RNK.

Sudjeluje u sintezi važnih aminokiselina.

Utječe na aktivnost gena u živčanim stanicama i pomaže u regulaciji gena uključenih u regeneraciju.

Pomaže za aksonsku regeneraciju i funkcionalni oporavak od ozljeda.

Vitamin B12

Za proizvodnju mijelina je potreban vitamin B12, odnosno kobalamin. Ukočenost, šlogiranje i gubitak osjeta u udovima – to je samo dio svih simptoma periferne neuropatije zbog nedostatka vitamina B12. Statistički podaci pokazuju da između 5 % i 20 % odrasle populacije ima nedostatak vitamina B12, a do 40 % ima nisku razinu vitamina B12 u plazmi.

Vitamin B6

Vitamin B6 važan je za metabolizam aminokiselina, glukoze i masti. U odraslih osoba neuropatija, koja nastaje kao posljedica nedostatka vitamina B6, započinje s ukočenjem ili gorućom bolju u stopalima, koja se potom uspinje i utječe na stopala i ruke. Iako je vitamin B6 prisutan u mnogim namirnicama, njihovo kuhanje dovodi do gubitka vitamina do 70 %. S druge strane, ljudi nisu u mogućnosti sintetizirati B6, pa je unos iz vanjskih izvora neophodan.

Vitamin B1

Tiamin (vitamin B1) je vitamin, topiv u vodi i prisutan je u većini biljnih i životinjskih tkiva. Važan je za stanično disanje, proizvodnju neurotransmitera (glutamata i γ-aminobuterne kiseline) i za održavanje mijelinske ovojnice. Manjak tiamina dovodi do neuropatije, poznate kao beri-beri, i prvi je opisani sindrom nedostatka vitamina kod ljudi.

Umor, razdražljivost i grčevi mišića mogu se pojaviti u danima do tjednima kao rezultat prehrambenog nedostatka. Klinička slika nedostatka vitamina B1 započinje gubitkom osjetila, gorućom bolju, mišićnom slabošću u nogama i stopalima.

Vitamin B3

Vitamin B3, poznat i kao niacin ili nikotinska kiselina, važan je za metabolizam ugljikohidrata, masti i proteina, kao i za staničnu transdukciju signala i obnavljanje DNK u stanici.

Manjak niacina u hrani može uzrokovati mučninu, kožne i oralne lezije, anemiju, glavobolju i umor.

Magnezij (Mg)

Sudjeluje u preko 300 različitih enzimskih sustava i na taj način regulira različite procese u ljudskom tijelu, jedan od kojih je živčano-mišićna kondukcija. Studije pokazuju da je prosječni unos magnezija preko hrane relativno nizak, dostižući samo 30 do 50 % preporučenoga dnevnoga unosa. Klinička studija, provedena s pacijentima s kroničnom bolom u donjem dijelu leđa, pokazala je značajno smanjenje boli i poboljšanu pokretljivost kod bolesnika, koji su primali magnezij.

Uporaba: 1 kapsula dnevno

Veličina: 30 kapsula

Količina
30
Oblik - oralni preparati
Kapsule
Sadrži vitamine
Vitamin B1 - tiamin
Vitamin B3 - niacin
Vitamin B6 - piridoksin
Vitamin B9 - folna kiselina
Vitamin B12 - kobalamin
Sadrži minerale i mikroelemente
Magnezij
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.
Doziranje
1x1

Ostali proizvodaci

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu