Enterosgel Vidi veće

176,95 kn

Enterosgel

Kupnjom ovog proizvoda možete prikupiti do 17 bodova vjernosti. Vaša košarica će ukupno 17 bodova koja se može pretvoriti u kupon 3,40 kn.


Plaćanje na rate

American express 2-6 rata

Diners Erste card Club 2 - 6 rata

Mastercard ZABA 2 - 12 rate

VISA PBZ i ZABA 2 - 12 rata

Maestro PBZ 2 - 12 rata

Cijena Enterosgel je 176,95 kn

C033744

Ostali


Enterosgel® na sebe veže i uklanja iz organizma prirodnim putem isključivo toksine, štetne tvari, patogene mikroorganizme i alergene iz probavnog trakta, ali ne i hranjive tvari, vitamine i minerale. Medicinski proizvod.

Više detalja

Veličina: 225 g >

B B

Ovaj proizvod se nalazi u sljedećim kategorijama

Više informacija

Značajke

Recenzije   (0)

Pitanja  (3)

Više informacija

Osim što uklanja štetne tvari, Enterosgel® štiti crijevnu sluznicu od kemijskih i mehaničkih povreda, ubrzava njezinu regeneraciju, normalizira razinu sekrecije imunoglobulina A. Jedan od najvažnijih učinaka Enterosgela je da pospješuje obnavljanje normalne mikroflore, što je preduvjet za normalan rad crijeva.

Enterosgel® ima poroznu strukturu nalik na čvrstu, prostorno formiranu silikatnu organsku spužvu s porama specifičnih dimenzija. Pore upijaju tvari srednje molekularne mase, što mu omogućuje selektivno upijanje samo tvari štetnih za ljudski organizam. Uslijed elektrostatske interakcije s Enterosgelom, čestice patogene mikroflore lijepe se na njegovu površinu te se tako uklanjaju iz organizma.

 

Enterosgel je selektivni enterosorbent koji:

 • uklanja štetne tvari, egzogene i endogene toksine, patogene bakterije i viruse iz organizma
 • štiti crijevnu sluznicu od kemijskih i mehaničkih povreda, ubrzava njezinu regeneraciju i normalizira razinu sekrecije imunoglobulina A
 • pospješuje obnavljanje normalne mikroflore
 • ne smanjuje apsorpciju vitamina, minerala i ostalih hranjivih tvari neophodnih za organizam.

Enterosgel je medicinski proizvod klase 2a registriran u Europskoj Uniji. Siguran je za djecu i trudnice i dostupan bez recepta u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama.

 

Enterosgel ima pozitivan učinak na cijeli niz stanja i bolesti koja su uvjetovana poremećajima probavnog trakta te se može koristiti u liječenju:

 • zaraznih bolesti:

   

  virusnih i bakterijskih enteritisa, enterokolitisa i gastroenteritisa različitog tipa (salmoneloza, dizenterija, rotavirusnog gastroenteritisa), virusnog hepatitisa

 • alergijskih bolesti:

   

  bronhijalne astme, alergijske upale nosne sluznice, alergije na hranu

 • dermatoloških bolesti:

   

  atopijski dermatitis (neurodermitis), psorijaza, akutne i kronične urtikarije

 • gastroenteroloških bolesti:

   

  peptičkog i duodenalnog ulkusa, sindroma iritabilnog crijeva, upalnih bolesti crijeva, sindroma malapsorpcije, patoloških stanja popraćenih neravnotežom crijevne mikroflore

 • uroloških bolesti:

  akutne i kronične bubrežne insuficijencije, nefropatije

 • trovanja:

   

  trovanja hranom, trovanja uzrokovanog alkoholom, kemikalijama, aromatskim ugljikovodicima i njihovim derivatima, solima teških metala, uklanja iz organizma radionuklide, organske otopine te druge toksične tvari iz okoliša

Molekule Enterosgela imaju visoki kapacitet sorpcije (do 5 mmol/g) pa vežu na sebe i neke metaboličke produkte, kao na primjer povećane količine bilirubina, uree, kolesterola, komplekse lipida te metabolite odgovorne za razvoj endogenih toksikoza.

Enterosgel® ne apsorbira normalnu mikrofloru crijevnog trakta budući da je normalna mikroflora, za razliku od patogene, čvrsto priljubljena uz crijevnu sluznicu. Ono što ga čini idealnim „čistačem organizma“ jest da ne prolazi kroz crijevnu sluznicu, ne resorbira se u krv kao ni u tjelesna tkiva s kojima je obzirom na organsko porijeklo kompatibilan, nije toksičan, kemijski je inertan i hidrofoban i ne lijepi se na sluznicu. Važno je naglasiti da ovaj preparat ne smanjuje apsorpciju vitamina, minerala i ostalih hranjivih tvari neophodnih za organizam.

Izlučuje se iz organizma 7-8 sati nakon uporabe, zajedno s tvarima koje je na sebe vezao.

Dugotrajno korištenje Enterosgela ne utječe na peristaltičku aktivnost crijeva i ne uzrokuje crijevnu atoniju.

 

Uporaba: 


Odrasli: 15 g (1 jušnu žlicu) 3 puta na dan

Djeca starija od 5 godina: 10-15 g (2-3 čajne žličice) 3 puta na dan

Djeca između 1 i 5 godina: 5-10 g (1-2 čajne žličice) 3 puta na dan

Djeca mlađa od 1 godine: 1,7 g (1/3 čajne žličice) prije obroka, do 6 puta na dan

 

Pojedinačna doza medicinskog proizvoda Enterosgel® prije uzimanja može se razrijediti s majčinim mlijekom, vodom, sokom ili hranom za dojenčad (u odnosu 1:3).

Preporuča se uzeti Enterosgel® kod prvih simptoma bolesti. Enterosgel® treba uzeti oralno 1-2 sata prije ili poslije obroka. Preporuča se proizvod popiti s vodom ili rastopiti dozu u pola čaše vode prije upotrebe.


Akutni proljev
Prva primjena/doza: 2 standardne doze, nakon toga po jedna doza nakon svakog pražnjenja crijeva. Jednom kad proljev prestane, preporuča se nastavak korištenja Enterosgel® još 5 dana, koristeći pritom standardne doze.

Ozbiljna otrovanja i intoksikacije
Standardna doza može biti udvostručena tijekom prva tri dana primjene

Preventiva ateroskleroze i koronarnih bolesti srca
Odrasli: 1 standardna doza 3 puta dnevno, kroz 4 do 6 tjedna

Prevencija kroničnih trovanja kod ljudi koji žive u nepovoljnim uvjetima ili rade na mjestima gdje su izloženi profesionalnim opasnostima

2 standardne doze na dan ili 1 doza 2 puta dnevno kroz 7 do 10 dana svaki mjesec

Preventivna detoksikacija organizma

1 standardna doza 3 puta dnevno, kroz 10 do 14 dana. Preporuča se ponavljanje postupak detoksikacije 3-6 puta godišnje.Preporuke o trajanju terapije

U slučaju akutnog trovanja, Enterosgel® je preporučeno koristiti 3 do 5 dana.
U slučaju kontinuiranog izlaganja otrovnim tvarima ili alergenima, Enterosgel® je preporučeno koristiti kroz 2 do 3 tjedna.

 

Veličina: 225 g

 

Tehnički podaci

RegistracijaMedicinski proizvod
Oblik - oralni preparatiGel
OblikGel

Nema recenzija

Dodaj recenziju
sakrij
Ocjena:
Ime:
E-mail:
Naslov:
Tekst:
  Dodaj recenziju
Od Jadranka | 2017-04-21 19:54:26

Da li Enterosgel na listi lijekova HZZO - a, da li ide na Rp. Hvala

Mojaljekarna

Poštovani, hvala na upitu.Enteros gel nije na listi lijekova HZZO-a i može se kupiti u ljekarni bez recepta.Za ostala pitanja stojimo na raspolaganju.Srdačan pozdrav, Ljekarna Coner

Od Jasmin | 2017-03-15 21:32:22

Pozdrav! Zanima me da li Enteros gelom mogu dijete očistiti od parazita (dječje gliste)?

Mojaljekarna

Poštovana, hvala na upitu.Nema podataka da se Enterosgelom može rješiti većih parazita budući da gel uklanja bakterije, viruse, toksine i gljivice. Međutim, Enterosgel nema nuspojava pa ga možete bez obzira koristiti kao suportivnu terapiju uz onu koju je preporučio liječnik.Za ostala pitanja stojimo na raspolaganju.Srdačan pozdrav, Ljekarna Coner

Od Silvija | 2014-01-15 16:16:35

Koliko doza za odrasle (1 jušna žlica) sadrži tuba Enteros gela?

Mojaljekarna

Poštovani,pakiranje Enterosgela sadrži 225 grama; dnevna doza za odrasle je 3 velike žlice (jedna žlica je otprilike 15 grama) što znači jedno pakiranje je dovoljno za 5 dana korištenja. Naravno, doze se određuju prema bolesti i stanju; ovisno jedna, dvije ili više standardnih doza (15grama) na dan i koliko dugo.Ako imate još pitanja, slobodno nam se javite na 043 638 094 ili ljekarna@coner.hrLijep pozdrav! Mihaela Coner, mag.pharm.

Page: 1
Postavi pitanje
Vaše pitanje je uspješno poslano našem timu. Hvala Vam na pitanju.
Postavi pitanje
sakrij
Ime:
E-mail:
Pitanje:
  Postavi pitanje
testeri

Također kupljeno

Sljedeći proizvodi su kupovani uz ovaj proizvod

Slični proizvodi

Ovi proizvodi su u istoj kategoriji