Savjet

Pročitajte korisne savjete
JESTE LI ZNALI DA VAŠA KOŽA IMA DVIJE ZAŠTITNE BARIJERE?

JESTE LI ZNALI DA VAŠA KOŽA IMA DVIJE ZAŠTITNE BARIJERE?

59

JESTE LI ZNALI DA VAŠA KOŽA IMA DVIJE ZAŠTITNE BARIJERE?

Epidemija osjetljive kože

U današnje vrijeme sve više ljudi smatra da njihova koža nema zaštitnu funkciju te da je netolerantna na cjelokupnu okolinu koja ih okružuje. Za 62% žena danas, koža je postala službeno osjetljiva. Koji je razlog tome? Odgovor leži u gubitku ne samo jedne, nego čak dvije zaštitne barijere na koži.

Kada koži nedostaje učinkovita zaštitna funkcija, elementi okoline kao što su čestice onečišćenja lakše mogu penetrirati u kožu te potaknuti iritaciju i neugodne simptome često povezane s osjetljivom kožom: peckanje, svrbež i crvenilo. #nofilter

Prva kožna barijera: Lipidi su najbolji prijatelji žena

Koža proizvodi matriks sastavljen od esencijalnih lipida, koji okružuje mrtve stanice kože - korneocite na njihovoj površini i na taj način formira fizičku barijeru koja štiti od vanjskih iritansa. Oni također pomažu u zadržavanju vlage i čine kožu boljim domaćinom za dobre bakterije.

 

Druga kožna barijera: živi ekosistem na površini kože

Dermatološka istraživanja otkrivaju zaštitnu prirodu kožnog mikrobioma, sastavljenog od milijardi bakterija koji žive u i na njemu. Zdravlje i ugoda kože uvelike ovise o ovim dobrim mikrobima koji pomažu u regulaciji unutarnjih procesa u koži za manje iritacija.

 

Kako poduprijeti obje kožne barijere?

  1. Za obnovu hidrolipidnog filma potražite proizvode koji u svom sastavu kombiniraju emolijense, ovlaživače i aktivne sastojke. Jedan od prvoklasnih aktivnih sastojaka je Ceramid-3 koji zamjenjuje prirodne lipide i formira fizičku barijeru kože.
  2. Kako biste nadopunili mikrobiom potražite proizvode nove generacije s prebiotičkim svojstvima poput La Roche-Posay termalne vode koja zajedno s ostalim elementima u tragovima omogućuje rast 500 sojeva bakterija koje se mogu pronaći na zdravoj koži.

Tradicionalne „prazne“ hidratantne kreme smatramo zastarjelima. Kako bismo kožu dugotrajno oslobodili osjetljivosti i vratili joj ugodu, suvremena hidratantna njega trebala bi djelovati na obje barijere kože- na dragocjene lipide i na mikrobiom.

TOLERIANE SENSITIVE je prebiotička hidratantna njega koja smanjuje osjetljivost kože, a njeni su sastojci:

  • Niacimanid 2%: SMIRUJUĆE DJELOVANJE
  • Glicerin 7% i Ceramid III: HIDRATACIJA I JAČANJE KOŽNE BARIJERE
  • 73,9% La Roche-Posay prirodne termalne vode: SMIRUJUĆE DJELOVANJE S PREBIOTIČKIM SVOJSTVIMA

Formula koja je pogodna i za bebe pokazala je značajnu klinički dokazanu učinkovitost na funkciju barijere kože[1]:

  • Značajna učinkovitost smirenja uz statistički značajno smanjenje osjećaja peckanja na licu
  • Statistički značajno smanjenje suhoće, ljuštenja, zatezanja, bockanja i svrbeža

TOLERIANE linija proizvoda testirana je na koži sklonoj alergijama te je bez parfema i alkohola.

Pravilna rutina osjetljive kože ne bi bila potpuna bez učinkovitog ali i dovoljno nježnog gela za čišćenje. Stoga, La Roche-Posay na tržište lansira novi Toleriane njegujući gel za pranje kože koji djeluje protiv nelagodnog zatezanja kože i suhoće.

 

 

 

 

 

[1] Rezultat samoprocjene i kliničke evaluacije na 54 žena s osjetljivom kožom, 4 tjedna korištenja, 2 nanošenja dnevno, ujutro i navečer

Komentari (0)

Trenutno nema komentara
Samo registrirani i prijavljeni korisnici mogu komentirati